Miten minusta tuli taiteilija

09.02.2024

Luovuuden näyttäytyminen

Luovuus on aina ollut minussa, vaikken sitä aina huomannutkaan. Värit ovat aina olleet minulle tärkeitä ja harrastin nuorempana ompelua ja neulomista. Tein itselleni persoonallisia vaatteita joko kankaasta tai langasta. Oli upea tunne toteuttaa jotakin suunnittelusta ompelemiseen ja yksityiskohtien tekoon saakka. Kaikki omasta mielikuvituksesta!

Noin kolmikymppisenä aloin tuunata huonekalujani mieleisemmiksi. Käytin paljon kirkkaita värejä, kuten turkoosia ja violettia. Sain paljon tyydytystä ja iloa maalaamisesta. Jälkikäteen ajatellen, se oli varmasti alkusysäys taiteen tekemiseen.

Muutosten aika

Elämässäni tapahtui paljon muutoksia vuonna 2020. Olin pitkään ollut työuupunut ja suorittanut työntekoa saamatta siitä enää mitään nautintoa ja se vei kaikki voimani arjessa. Töiden lisäksi en jaksanut tehdä juuri mitään muuta. Väsymys ja masennus johti lopulta totaaliromahdukseen ja koin, että minun oli pakko irtisanoutua työstäni. Halusin lopulta vahtaa alaa, mutten vielä tuolloin tiennyt ollenkaan mikä se voisi olla. Jäin siis ihan tyhjän päälle, mutta muutoksen oli tapahduttava.

Tarvitsin tässä kohtaa elämääni jotakin mielekästä tekemistä, joten päätin ilmoittautua taidekurssille. Kurssin vetäjä oli erittäin hyvä opettaja ja sai minut innostumaan taiteesta ja maalaamisesta. Ostin ensimmäiset akryylivärini ja heittäydyin luomisen maailmaan. 

Taidekoulu

Muutin asumaan pariksi vuodeksi kotikaupunkiini Hyvinkäälle ja kuulin siellä olevasta taidekoulusta. Hain mukaan taidekouluun ja aloitin kaksivuotiset taideopinnot. Koulussa aloitettiin piiirtämisestä ja huomasin, että minähän osaankin piirtää! En ollut koskaan pitänyt itseäni taitavana kynän/hiilen käyttäjänä, mutta nautinkin nyt uudesta taidosta.

Toisena vuonna päästiin maalaamisen harjoitteluun ja nautin ja opin siitä todella paljon. Maalasin myös esittävää taidetta, mutta omin juttuni on abstrakti taide. Pidän siitä miten voin käyttää omaa mielikuvitustani vapaasti, nauttia väreistä ja antaa mennä. Abstraktia taidetta voi myös tulkita eri tavoin ja todella pidän siitä.

Viestini sinulle

Uupumuksen ja masennuksen takia olen oppinut näkemään ne pienet ilonaiheet elämässä. Minulle tuottaa suurta tyydytystä tehdä jotakin kaunista, joka tuottaa iloa ja tuo energiaa. Saan itse maalaamisesta niin paljon ja haluan välittää ihmiseille toivon,ilon ja rakkauden viestiä. Jokaisen elämässä on asioita, joita voi arvostaa ja mistä olla kiitollinen.

toivon päivääsi rakkautta ja iloa!