Yleisimmät teemat taiteessani

20.03.2024

Tietyt teemat toistuvat taiteessani ja kerron niistä nyt enemmän.

1. Meri

Koska rakastan turkoosin eri sävyjä, teen usein meren innoittamia maalauksia. Turkoosi on niin kaunis, raikas ja rauhoittava väri. Siitä tulee mieleen, no, meri ja  lomamatkat lämpöön. Meri on elementtinä todella rentouttava ja liittyy tunteisiin. Meressä on myös voimaa ja villiä energiaa. 

2. Lumpeet

Monet on aina ollut yksi suosikkitaiteilijoistani. Pidän hänen värimaailmaastaan ja impressionistisesta tavastaan kuvata kohteitaan, kuten maisemia ja merta/lampia. Lumpeisiin liittyy paljon symboliikkaa ja pidän myös siitä. Lumpeeseen liitetään usein puhtaus, toivo, ponnistaminen mudasta tai vallitsevien olosuhteiden ylittäminen, reinkarnaatio ja niin edelleen. Onko se nyt sitten ihme, että tykkään maalata niitä! 

3. Rakkaus

Uskon yleismaailmalliseen rakkauteen, jossa lähes kaikkea voi rakastaa. Rakkaus on arvostamista, kunnioitusta ja kiitollisuutta. Kaikilla on oikeus rakastaa ja tulla rakastetuksi. Se on yksi voimakkaimmista tunteista. Haluan taiteessani tuoda rakkautta ja kiitollisuutta esille muistuttaakseni meitä niiden voimasta. Rakkauteen yhdistetään punainen/pinkki väri ja koska rakastan violettia ja sen eri sävyjä, se onkin lähes aina mukana töissäni jossain määrin. Punainen on myös intohimon ja voiman  väri.

4. Ilo ja toivo

Koska elämässäni, kuten kaikilla, on ollut myös synkempiä hetkiä, osaan todella arvostaa iloa. Ilo on usein vain pieni, ohimenevä hetki,  muttei sen vaikutusta voi väheksyä. Pyrin taiteellani aina tuomaan iloa ja kepeyttä elämään. Käytän töissäni raikkauta ja puhtaita värejä, jota tuovat toivottavasti niihin ilon ja onnellisuuden tunnetta.